Info

Ličnost osobe koja ostavi cigarete se mijenja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ličnost osobe koja ostavi cigarete se mijenja – Naučnici su u istraživanju utvrdili kod pušača snažno izražene dvije osobine – neurotičnost i impulzivnost – koje se jako smiruju nakon što odbacimo cigarete

Osim što ubija, naučnici tvrde, pušenje uništava i našu osobnost. Možda više ni ne primjećujete promjene raspoloženja od kojih se svima oko vas ‘diže kosa na glavi’, ali one su vjerojatno tu.

U istraživanju koje je provelo Sveučilište Missouri, utvrđeno je da su kod pušača snažno istaknute dvije osobine – impulzivnost i neurotičnost. Studija je također otkrila da su oni koji su prestali pušiti tijekom studije pokazali dramatično povlačenje tih osobina.

To nam govori da možemo očekivati ​​promjene u osobnosti nakon prestanka pušenja.

Način na koji se doimate drugim ljudima promijenit će se i postat ćete puno pristupačniji. A da ne spominjemo da ćete se i zbog prestanka pušenja osjećati puno sretnije. Iznenadit ćete se koliko će drame nestati iz vašeg života nakon prestanka, a imat ćete i puno jasniji proces razmišljanja.

U studiji su praćeni ljudi koji su imali od 18 do 35 godina, dijelom i zbog toga jer znanstvenici kažu da nam je osobnost izgrađena i ‘zaključana’ kada navršimo 35 godina.

To je i dio razloga zašto je teže ostaviti cigarete kasnije u životu. Stvari poput žudnje, nestrpljenja i ljutitih ispada više nisu samo nuspojave cigareta, već su postale dio vas. Mnogo pušača ima pravi problem s tom promjenom identiteta, ali ako znate što je tome uzrok, možda se lakše odlučite prestati pušiti, piše YourTango, prenosi 24 sata.hr.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno