Politika

Licemjerje gradonačelnika Kasumovića:  Koči razvoj, a traži pare za Kantonalnu bolnicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Licemjerje gradonačelnika Kasumovića:  Koči razvoj, a traži pare za Kantonalnu bolnicu – Slanjem otvorenog pisma Vladi Federacije BiH povodom dodjele 30 miliona KM interventnih sredstava univerzitetsko-kliničkim centrima, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović pokazao je dosad neviđeno licemjerje. Kako drugačije opisati postupak ovog kvazistručnjaka i populiste koji od vlasti Federacije traži da dio novaca usmjere Kantonalnoj bolnici Zenica, dok u isto vrijeme blokira razvoj ove najveće javne zdravstvene ustanove u Zeničko-dobojskom kantonu, čiji su pacijenti u najvećem broju Zeničanke i Zeničani.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona skoro dvije godine ima na raspolaganju 11 miliona eura za projekt energetske efikasnosti, te osiguranog stranog investitora za izgradnju Interventne kardiologije vrijedne skoro 8 miliona KM, ali su projekti zaustavljeni zbog pokušaja Kasumovića da pravnim marifetlucima oduzme zemljište kojim KBZ upravlja duže od 60 godina. Ima li Kasumović pravo da poziva Vladu FBiH da “ispravi nepravdu učinjenu prema zdravlju građana Zenice”, dok sa druge strane radi sve da zaustavi razvoj KBZ-a samo zato što se radi o projektu koji je pokrenut i doveden pred početak izgradnje zahvaljujući kantonalnoj Vladi i parlamentarnoj većini u ZDK-u koju predvodi SDA.

Pandemija koronavirusa pokazala je da Zenica i Zeničko-dobojski kanton trebaju snažnu i razvijenu Kantonalnu bolnicu koja će uspješno odgovarati na najteže izazove te biti referentan univerzitetsko-klinički centar koji će pružati usluge pacijentima iz cijelog regiona, a što je namjera kantonalne Vlade koju predvodi SDA. Sa druge strane, Kasumović će ostati upamćen kao licemjer, populista i kočničar razvoja KBZ-a, koji ne preza ni od čega da ubere jeftini politički poen dok kantonalne zdravstvene vlasti čine sve da suzbiju širenje koronavirusa u Zenici i ZDK.

Probudio se Kasumović iz dubokog sna nakon skoro dva mjeseca, koliko se kantonalne zdravstvene vlasti bore protiv ove globalne pošasti, te sebi zabio autogol, zbog kojeg bi trebao preispitati svoje savjetnike koji su ga nagovorili da se uopšte oglašava na ovu temu. Iz sjedišta Gradske uprave do danas nismo čuli reakciju na odluku Vlade Federacije BiH da svim lokalnim zajednicama, pa i Zenici, podijeli 21 milion KM za borbu protiv koronavirusa, a naši zastupnici će se izboriti i da svoj dio iz federalne kase što prije dobiju Kantonalna bolnica Zenica i domovi zdravlja.

PRESS SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno