Ostali sportovi

Lejla Tanović i Vedad Karić najuspješniji bosanskohercegovački biciklisti

Lejla Tanović i Vedad Karić najuspješniji bosanskohercegovački biciklisti – Biciklistički savez Bosne i Hercegovine na svečanoj godišnjoj sjednici Skupštine u Bihaću nagradio je najuspješnije takmičare i klubove u godini na izmaku.

Lejla Tanović i Vedad Karić najbolji su seniori, dok su najviše uspjeha u ekipnoj konkurenciji imali tuzlanski Zmaj od Bosne, BBK Daj krug iz Bihaća i Tempo iz Viteza.

“Iza nas je neobična i skraćena takmičarska sezona, što je uslovljeno pandemijom koronavirusa. Ipak, ponosna sam na ostvareno osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, te na trenutačnu 14. poziciju u poretku najboljih svjetskih biciklistkinja”, kazala je Lejla Tanović iz Brdsko-biciklističkog kluba Puls Sarajevo.

Vedad Karić iz zeničkog Biciklističkog kluba Rotacija – Spin je petu godinu zaredom šampion Premijer lige u cestovnom biciklizmu, dok je već dvije godine neprikosnoven i u premijerligaškom natjecanju u kategoriji brdskog biciklizma.

“Nezahvalna godina za sve sportiste, ali uspjeli smo donekle prevazići i brojne organizacijske probleme. Pored nabrojanih rezultata, moram istaći i osvojenu titulu državnog prvaka u biciklističkom maratonu, te plasman na 40. mjesto rang liste najboljih na svijetu u toj disciplini”, istakao je Karić.

Svečana sjednica Skupštine Biciklističkog saveza BiH ovaj put je održana u Bihaću, u organizaciji Brdsko-biciklističkog kluba Daj krug.

“Veliko priznanje za nas i na neki način potvrda da zauzimamo respektabilno mjesto u bosanskohercegovačkom biciklizmu. Najvažnije je da su naši gosti bili zadovoljni. S ponosom ističemo i uspješnu takmičarsku godinu iza nas, s obzirom na to da smo ekipni pobjednici XC lige, dok je naš Anes Ćehajić najuspješniji mlađi kadet”, rekao je Adnan Mekić iz Brdsko-biciklističkog kluba Daj krug.

Najuspješniji juniori u 2020. godini su Sergej Maksimović i Dejan Gavrić iz Banje Luke, dok su u kadetskoj konkurenciji bolji od ostalih bili Kenan Mehmedović iz Tuzle te Nikola Gradinac iz Vlasenice. Konkurenciju u Drumskoj premijer ligi ove godine nadmašila je Anesa Hidić iz Brdsko – biciklističkog kluba “Puls” Sarajevo.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: