Ljudi

Legende jugoslovenske i bh. košarke ne zaboravljaju svoj rodni grad

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sportski direktor Partizana, bivši reprezentativac Jugoslavije i bivši član Čelika, Zoran Savić odmor provodi u rodnoj Zenici.

S njim u društvu je i još jedan Zeničanin, legenda jugoslovenske i bh. košarke Dževad Alihodžić.

Savić i Alihodžić ne zaboravljaju svoj rodni grad i često dolaze na odmor, a na ulicama Zenice mnogi građani su koristili priliku da se pozdrave i fotografišu sa dvije legende zeničkog i jugoslovenskog sporta, prvenstveno košarke.

Savić je kao igrač pored Čelika nastupao za Jugoplastiku, Barcelonu, PAOK, Real Madrid, Virtus, Efes, Fortitudo i u karijeri je osvojio tri Eurolige.

Sa druge strane Dževad Alihodžić je nakon Čelika nosio dres Bosne, Cibone, Ulkera, St. Petersburga, Strasbpourga i Scafatija. Najveći uspjeh u karijeri ostvario je sa košarkaškom reprezentacijom Jugoslavije 1988. godine, kada je postao svjetski juniorski prvak i kadetski prvak Evrope 1985. godine. Alihodžić je i godinama bio standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno