Nogomet

Legendarni „Zmajevi“ pokrenuli fudbalsku školu u Minhenu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Legendarni „Zmajevi“ pokrenuli fudbalsku školu u Minhenu – Bruno Akrapović: „Nadam se da ćemo Sejo i ja naše veliko iskustvo, koje smo stekli dok smo igrali Bundesligu i za reprezentaciju BiH, moći prenijeti na naše mlađe članove“.

„Uz jedno prijatno, nedavno druženje u Wolfsburgu, sa bivšim legendama ovog kluba, rodila se, sa Seadom Kapetanovićem, ideja da otvorimo fudbalsku školu u Minhenu“, govori nam Bruno Akrapović, nekadašnji reprezentativac BiH u fudbalu, a danas fudbalski trener:

„Ideja nam se, na prvu, svidjela pa smo uskoro zajedno sa našim prijateljem, trenerom Luisom Torreyjem obavili jedan informativni razgovor, a kratko nakon toga i udarili temelje koji se tiču organizacije projekta.“

Stupili su u kontakt sa jednim bavarskim klubom i dogovorili neke konkretnije detalje. Klub se zove SV Gartenstadt Trudering i nalazi se u minhenskoj ulici Heinrich-Wieland 100.

„To je uzajamna suradnja, gdje će taj klub nama ustupiti terene koji su u odličnom stanju, a mi ćemo njima, zauzvrat, ‘popuniti’ mlađe kategorije članovima naše fudbalske škole“, veli Akrapović i nastavlja:

„Nadam se da ćemo Sejo i ja naše veliko iskustvo, koje smo stekli dok smo igrali Bundesligu i za reprezentaciju BiH, moći prenijeti na naše mlađe članove, koji su u početku između 2003. i 2006. godišta.

Naravno, ostavićemo prostor za mlađe kao i za starije, naše buduće, članove.“

Nadaju se velikom odazivu, pogotovo djece iz naših krajeva. Među njima će pokušati pronaći buduće Džeke, Misimoviće, Salihamidžiće…

„Planiramo organiziranje kampova, kao i turnira za različite uzraste.

Ovim putem, pozivamo sve zainteresirane da nas prvo posjete na Facebook stranici, na kojoj mogu pronaći najvažnije informacije, a potom da nam se jave“, kaže Bruno Akrapović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno