Biznis

LEDA: samozapošljavanje žena

Uspjesi u prvom cilkusu plasteničke proizvodnje – U sklopu projekta „Samozapošljavanje žena u poljoprivrednoj proizvodnji kroz obezbjeđivanje plastenika – II“ dvadeset i četiri korisnice projekta uspješno sprovode proces plasteničke proizvodnje.

Nakon sprovedene edukacije o plasteničkoj proizvodnji za korisnice ovog projekta, te nakon što su plastenici isporučeni i montaža izvršena, sve su korisnice započele plasteničku proizvodnju i to sa adekvatnim poljoprivrednim kulturama podobnim za sezonsku plasteničku proizvodnju (najčešće salata, špinat i luk). LEDA je već izvršila prvi monitoring proizvodnog procesa putem terenske posjete svih korisnica, a uz pratnju agronoma. Prilikom monitoringa korisnice su dobile korisne savjete i upute od strane agronoma, te će ovu priliku iskoristiti za dodatno unaprijeđenje proizvodnog procesa.

Prema rezultatima prvog monitoringa proizvodnog procesa u sklopu ovog projekta, zabilježeni su pozitivni rezultati prema kojima se može očekivati uspješna realizacija prvog proizvodnog procesa, a očekuje se da korisnice uspješno nastave sljedeći ciklus plasteničke proizvodnje narednom sadnjom poljoprivrednih kultura. Projekat je finansiran od strane Američke ambasade u Sarajevu i Općine Zenica, a implementira ga Asocijacija za razvoj LEDA.

DSC 0567

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem