Zločini

Laptop, dva sata, lančić i Playstation ukradeni iz stana u ulici Muftije Šemsekadića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Laptop, dva sata, lančić i Playstation ukradeni iz stana u ulici Muftije Šemsekadića – Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirana su četiri krivična djela.

Zenica

U Zenici u ulici Muftije Šemsekadića br.9-b izvršena je teška krađa iz stana vl.D.M iz Zenice.Tom prilikom je iz stana otuđen laptop marke”Acer”, jedan muški i jedan ženski ručni sat, srebrni lančić i playstation igrice”Sony II”.Uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe OKP PU I Zenica. Sačinjena službena zabilješka.

Visoko

U mjestu Kološići, općina Visoko izvršeno je  krivično djelo teške krađe kojom prilikom su iz pmv.marke “Golf” reg.broja A16 E 5661 vl. B.S i pmv. marke “Golf” bez reg.oznaka vl.S.H, otuđeni akumulatori. Sačinjena službena zabilješka.Dalji rad  će nastaviti istražitelji uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, u jednoj SN jedno lice zadobilo  teže tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
Žepče

Na magistralnom putu M-17 u tunelu Karaula, Tatarbudžak, od strane firme “Geotehnos”-Sarajevo uz saglasnost Direkcije cesta FBIH, izvođeni su radovi bušotina u tunelu, gdje su regulaciju saobraćaja vršili radnici “Doboj putevi” uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Radovi će se izvoditi u narednih sedam dana kontinuirano u vremenu od 08,00 do 16,00 sati, te će saobraćaj na navedenom lokalitetu biti regulisan svjetlosnom saobraćajnom signalizacijom.

Nemila

U Nemili, grad Zenica zbog povećanja vodostaja rijeke Bosne došlo je do izlijevanja vode ispod podvožnjaka te je u potpunosti blokiran putni pravac prema Orahovici za teretna motorna vozila dok se saobraćaj jednom saobraćajnom trakom koja je u višem nivou otežano odvija za putnička vozila.Takođe zbog  povećanog vodostaja rijeke Bosne putni pravac za selo Ljubetovo,grad Zenica  je i dalje u potpunosti blokiran.

Na ostalim putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno