Košarka

KŽK Čelik-ŽKK Bugojno 97:50

Izvještaj sa utakmice KŽK Čelik
Izvještaj sa utakmice KŽK Čelik
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KŽK Čelik-ŽKK Bugojno 97:50- Košarkašice Čelika upisale su još jednu uvjerljivu pobjedu. U okviru 5.kola u Areni Zenica savladale su ekipu Bugojna 97:50.

Radilo se o derbi utakmici jer je poslije Čelika ekipa Bugojna po kvaliteti odmah iza zeničanki. Od samog početka domaće igračice su nametnule žestok ritam igre na koji bugojanke nisu imale odgovor. Prvi period je završen rezultatom 29:7. Nastavak donosi nešto manje agresivniju igru Čelika pa je drugi period završio rezultatom 20:13.

Na odmor se otišlo prednošću Čelika od 29 poena razlike, 49:20. Slična igra viđena je i u trećem periodu. Bugojanke su ubacile 13, a igračice Čelika su bile nešto efikasnije u odnosu na drugi period i postigle su 24 poena. Isti broj poena postigla je ekipa Čelika i u posljednjem periodu, s tim što su bugojanke postigle 17 poena. U ovom periodu stručni štab Čelika dao je priliku svim igračicama da upišu minutažu u ovoj utakmici.
Anida Ćorović je odirala sjajnu utakmicu koju je završila sa 39 poena na svom kontu. Amna Kahrić je ubacila 20, Nedžla Kovačević 12, Eni Nizamić 10, Sara Heljić 9, Adna Lončarević 5, Lamija Škaljo i Nerma Kadušić po 1 poen.

U ekipi Bugojna najefikasnije su bile Najda Pandžo sa 20 i Bosiljka Curović sa 13 poena.

Nedžad Glibo, KŽK Čelik TIM



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno