Košarka

KŽK Čelik: Spremni smo za novu sezonu, ljeto smo odlično iskoristili

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KŽK Čelik: Spremni očekujemo sezonu, odlično smo radili preko ljeta- U press salonu Arene “Husejin Smajlović” Zenica održana je press konferencija na kojoj su čelnici kluba predstavili planove i ambicije za novu sezonu. Prisutnima se obratila Senaida Tabić ispred uprave kluba, glavni trener Armel Mujaković i novi igrač kluba Berina Mustafica.

“Nakon pandemije koja je iza nas, zbili smo redove i vrijedno radili. U punom sastavu smo radili preko ljeta i u ovoj sezoni će naša ekipa nastupati u devet takmičenja. Uspjeli smo poboljšati poslovne partnerske odnose sa domaćim kompanijama. Od ove sezone se zovemo KŽK Čelik- BH Telekom i zahvaljujemo se BH Telekomu na saradnji. Također se zahvaljujemo Gradu Zenica, ZDK, Svjetlostkomerc, Klas, RM-LH i drugim kompanijama koje su nam pomogle u ovim vremenima i na nesebičan način podržavaju rad kluba” izjavila je Senaida Tabić.

Ove sezone u stručni štab se vratila Aida Kalušić koja će dosta pomoći ekipi KŽK Čelik.

Šef stručnoj štaba Armel Mujaković zadovoljan je radom preko ljeta.

“Klubu je i dalje fokus afirmacija mladih igračica. Cijelo ljeto smo popravljali tehničke nedostatke i radile na fizičkom aspektu naših igračica. Ajla Selimović, naša najbolja igračica iz prošle sezone otišla je u Celta Vigo u Španiju, a klub je pojačan sa dvije igračice iz ŽKK Konjic koje su bile nosioci igre Berina Mustafica i Zerina Kadić. Prošle sezone smo imali dosta mladih igračica na posudbi koje su igrale A1 ligu, te smo ove sezone odlučili imati svoju ekipu u A1 ligi kako bi naše mlade igračice stekle neka nova iskustva. Trenutno van trenažnog procesa su Arduana Delić koja se operisala i propustit će ovu sezonu i Emana Pašalić čiji povratak očekujemo uskoro” dodao je Armel Mujaković glavni trener KŽK Čelik- Bh Telekom.

Nova igračica, Berina Mustafica, koja je došla iz Konjica istakla je svoje zadovoljstvo prijemom i adaptacijom u Zenici.

“Mislim da sam se prilagodila timu i životu u Zenici. Uprava i djevojke su me odlično prihvatile Nakon završene srednje škole u mom gradu imala sam druge ambicije, ali nakon razgovora sa Upravom kluba shvatila sam da je sistem rada kluba dobar i odlučila sam nastaviti obrazovanje u Zenici. U klubu se potencira obrazovanje i zadovoljna sam planovima kluba. Uklapam se generacijski i sa svojim sportskim ambicijama, a drago mi je da se potencira obrazovanje što je odlična kombinacija za mene” izjavila je Berina Mustafica, novo pojačanje kluba.

Ekipu KŽK Čelik u A1 ligi će predvoditi Aldijana Iriškić, a kada se očekuje početak sezone još uvijek nije poznato.

“Uprava nam nije postavila ambicije ove sezone, a naravno da bi bili sretni ulaskom u play off čime bi bio nagrađen rad tokom cijelog ljeta. Jedina ambicija kluba je afirmacija mladih igračica” za kraj je zaključio šef stručnog štaba Armel Mujaković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno