Košarka

KŽK Čelik oslabljen protiv KK Orlovi u subotnjem meču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KŽK Čelik oslabljen protiv KK Orlovi u subotnjem meču – Već smo najavili utakmice 14. kola bh. košarkaške Lige 12, u kojem je KŽK Čelik domaćin ekipi Orlovi iz Banja Luke, subota, 25.januara 2020.godine u 16 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ na centralnom terenu, link: https://www.zenicablog.com/ove-subote-u-16h-kosarkasice-kzk-celik-domacini-u-areni-ekipi-kk-orlovi-iz-banja-luke/.

Vezano za predstojeću utakmicu protiv Orlova, kao i za poraz u Banovićima u prošlom kolu, naknadno smo dobili Izjavu za Zenicablog od trenerice KŽK Čelik, Aide Kalušić:

– Očekujemo jednu tešku utakmicu u subotu u kojoj su sigurno gošće favoriti, imali smo dosta problema pred utakmicu sa Banovićima, te se sve odrazilo i na rezultat kakav smo ostvarili. Na dvije igračice iz  petorke nećemo moći računati. Nedžla Kovačevič ima problem sa ramenom i s njom nećemo rizikovati dok se stanje ne popravi, a Amina Ćehajić, od početka sezone, konstantno ima zdravstvenih problema i odlučila je da završi sezonu. Ovo se sve desilo u posljednjih 10 dana i poslije devet uzastopnih pobjeda i odlične atmosfere sad se nalazimo u velikim problemima. Utakmice igramo sa dvije seniorke u rosteru, a sve ostale igračice su kadetkinje i juniorke. Mlade igračice imaju dosta prostora i to je jedina pozitivna stvar u ovoj situaciji. Tražiću od uprave da pokušamo dovesti dva igrača da bi mogli ostvariti cilj, a to je plasman među četiri ekipe u play off -, kazala je Aida Kalušić.

 

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno