Košarka

KŽK Čelik dočekuje Trešnjevku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Press centru Arene u Zenici održana press konferencija košarkaškog ženskog kluba “Čelik” (KŽK “Čelik”. Povod za press je odigravanje utakmice 11.kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), grupa B, između KŽK Čelik i KK „Trešnjevka 2009“ iz Zagreba.

Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Trešnjevka 2009 na rasporedu je u srijedu 21.januara 2015. godine sa početkom u 17,30 sati i igrat će se u Areni Zenica. Prisutnim su se obratili Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i košarkašica Čelika, Irma Rahmanović. Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu predstavio domaćine ove konferencije, te istakao da je ovaj press prvi u nastavku takmičenja regionalne lige, nakon, skoro dvamjeseca, tačnije od 02.12.2014.godine.

ŠSŠ Čelika, Slobodan Kecman, na početku se osvrnuo na prošlu utakmicu u Grosuplju (Slovenija) protiv ekipe Grosbasket u kojoj je Čelik slavio gostujuću pobjedu od 62:45. Istakao je loše odigranu prvu četvrtinu, koju je Čelik izgubio sa 21:13. Međutim, u nastavku utakmice sve je došlo na svoje, te je Čelik zabilježio visoku pobjedu i sveo domaćina na samo 24 poena u preostale 3 četvrtine utakmice. U narednu utakmicu trener Slobodan Kecman ulazi oprezno te izjavljuje:
“Ekipu Trešnjevke 2009 čine mlade reprezentativke Hrvatske, a trener im je selektor kadetske reprezentacije. To je ekipa koja se ne smije podcijeniti. Mislim da oni mogu igrati onoliko koliko im mi budemo dozvolili. Ipak, mislim da smo u ovom trenutku kvalitetniji i u boljoj poziciji, te da ćemo ostvariti pobjedu. Samim time, ako utakmica bude išla u tom pravcu, svakako je da će mladim igračicama biti pružena šansa da zaigraju.
Zdravstveni bilten u ekipi je zadovoljavajući, osim što u rosteru neće biti mlade Amile Hundur, koja je odlukom ljekarskog tima dobila zabranu igranja od tri mjeseca, zbog zdravstvenih problema (koljeno)“
– zaključuje trener Slobodan Kecman.

Irma Rahmanović je na prošloj utakmici bila prvo ime susreta i pred narednu utakmicu kratko je izjavila:
“Želim da naglasim da je ekipa Trešnjevke mlada i perspektivna ekipa, tako da ni u jednom momentu ne smijemo dopustiti da se razigraju na našem terenu. Mi ćemo svakako dati sve od sebe da dođemo do pobjede i ovom prilikom pozvala bih sve navijače da nam pruže podršku u ovom susretu.” – kaže Irma Rahmanović.

Da ponovimo, utakmica KŽK Čelik – ŽKK Trešnjevka 2009 na rasporedu je u srijedu 21.januara 2015. godine sa početkom u 17,30 sati i igrat će se u Areni Zenica.

Pozivamo navijače da dođu u srijedu u Arenu Zenica i da podrže ovaj veoma uspješni zenički sportski kolektiv.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno