Zenica

Kvalitet i sigurnost zdravstvenih usluga

Zavod za bolesti ovisnosti ZDK pokrenuo proces akreditacije kvalitete i sigurnosti zdravstvenih usluga
Zavod za bolesti ovisnosti ZDK pokrenuo proces akreditacije kvalitete i sigurnosti zdravstvenih usluga
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kvalitet i sigurnost zdravstvenih usluga- Proces akreditacije je važan kako za zdravstvenu ustanovu tako i za korisnike usluga te ustanove. U tom pravcu je JU Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko – dobojskog kantona kantona samoinicijativno pokrenuto proces akreditacije i u decembru 2015. godine potpisao Ugovor sa Agencijom za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH.

Do sada su bile dvije kontrole iz Agencije i potvrđeno je da proces ide veoma dobro.

Akreditacija se dodjeljuje onim zdravstvenim ustanovama za koje se dokaže da su ispunile postavljene standarde i kriterije propisane od strane Agencije u skladu sa Zakonom. Facilitacija od strane Agencije može trajati od 6 – 12 mjeseci ili duže, što ovisi o uspješnosti ustanove koja ulazi u program akreditacije. Angažmanom svih članova tima planira se da će Zavod za bolesti ovisnosti Ze-Do kantona ispuniti uslove za akreditaciju u okviru dvanaest mjeseci i početkom naredne 2017.godine dobiti certifikat kvalitete i sigurnosti zdravstvenih usluga.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno