Nogomet

Kvalifikacije za EURO 2020: Armenija – BiH 4:2

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na gostovanju u Armeniji rezultatom 4:2, u susretu grupe “J” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Utakmica je otvorena velikom prilikom za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u trećoj minuti, nakon odlične asistencije Miralema Pjanića, kapiten Edin Džeko pogađa stativu.

Već u narednom napadu Armenija dolazi do prednosti. Nakon greške Zukanovića, Mkhitaryan izlazi sam na Šehića, zaobilazi ga i postiže pogodak.

Džeko koristi drugu priliku i u 13. minuti rutinski pogađa nakon odlične asistencije Gojaka sa lijeve strane.

Veliki pritisak domaćina od početka drugog poluvremena isplatio im se u 66. minuti, a svoj drugi pogodak postiže Mkhitaryan.

Bosna i Hercegovina se brzo vraća u utakmicu. U 70 minuti Gojak koristi sjajnu asistenciju Kolašinca i iz peterca pogađa za 2:2.

Samo dvije minute poslije sumnjiva situacija u šesnaestercu domaćina. Srušen je Džeko, ali ocjena sudije je da se radilo o simuliranju te bh. napadaču daje žuti karton. Žuti karton dobio je i Pjanić nakon prigovora.

U 77. minuti Armenija dolazi do trećeg gola. Mkhitaryan je ovaj put asistent, a Hambardzumyan pogađa za 3:2.

Selektor BiH Robert Prosinečki u igru ubacuje Lončara i Bajića i kreće na ‘sve ili ništa’, ali nisu uspjeli realizirati nekoliko stvorenih prilika.

U 94. minuti autogol Lončara za konačnih 4:2.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno