Info

KUZIP: Povećanje cijena suprotno odluci Vlade FBiH utvrđeno u 23 objekta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KUZIP: Povećanje cijena suprotno odluci Vlade FBiH utvrđeno u 23 objekta – U skladu sa naredbama Federalnog i Kantonalnog štaba civilne zaštite, kantonalna tržišna, turističko-ugostiteljska i sanitarna inspekcija Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona su u periodu od 19. do 25.03.2020. godine, izvršile ukupno 1.290 kontrolnih inspekcijskih nadzora.

U 30 slučajeva od strane subjekata nadzora nisu se poštivale navedene naredbe, od čega u 11 slučajeva u ugostiteljskim objektima, a 19 slučajeva u djelatnosti trgovine, zbog čega su inspektori  odmah na licu mjesta zatvorili poslovne prostorije kontrolisanih subjekata nadzora.

U ovom periodu Kantonalna uprava za inspekcijske poslove zaprimila je veliki broj prijava građana o povećanju cijena brašna, ulja, šećera, piletine, voća, dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i rukavica, a koje su se uglavnom odnosile na iste privredne subjekte.

Shodno prijavama građana, kantonalna tržišne inspekcija izvršila je 47 inspekcijskih nadzora nad provođenjem Odluke Vlade Fedracije Bosne i Hercegovine o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena, prilikom čega je kod 23 subjekta nadzora koji obavljaju trgovinu na veliko i trgovinu na malo utvrđeno da se ne pridržavaju cijena na nivou zatečenom na dan 05.03.2020. godine. Protiv ovih pravnih lica, odgovornih lica u pravnom licu i fizičkih lica, od strane nadležnih inspektora će se poduzeti mjere u skladu sa zakonom.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove ZDK poziva građane da prijave svako eventualno povećanje cijena, kao i svako nepoštivanje naredbi štabova civilne zaštite u Zeničko-dobojskom kantonu putem telefona na brojeve 032/460-810 i 032/460-813, u vremenu od 9,00 do 14,00 sati svakim danom ili poštom na adresu: Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, Kučukovići br. 2, 71000 Zenica.

Press-služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno