Biznis

KFAER: 36 miliona eura za Nemila-Vranduk

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kuvatski fond: 36 miliona eura za Nemila-Vranduk – Nakon što je upoznata sa informacijom JP Autoceste Federacije BiH, Vlada FBiH je podržala inicijativu da kreditnim zaduženjem kod Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj (KFAER) budu osigurana sredstva za realizaciju projekta Koridora Vc na poddionici Nemila – Vranduk u iznosu do 12 miliona kuvajtskih dinara, ili 36 miliona eura.

Uslov je da efektivnost kredita bude vezana za uvođenje dodatne akcize na naftne derivate od 0,10 KM po litri goriva kako bi bila osigurana dugoročna održivost duga JP Autoceste Federacije BiH i ublaženi rizici po proračun Federacije BiH.

Vlada je prihvatila i informaciju o ovom kreditu kao osnovi za vođenje pregovora.

Konačna odluka o kreditnom zaduženju, čiji će krajnji dužnik biti Autoceste FBiH, bit će donesena po okončanju pregovora s KFAER-om. Informaciju o pregovorima i tekst usaglašenog Ugovora između BiH i KFAER-a Vladi FBiH će podnijeti Federalno ministarstvo finansija koje će, također, današnje zaključke dostaviti Ministarstvu financija i trezora BiH radi provođenja dalje procedure.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno