Košarka

Kup BiH: Polufinale Promo – Bosna u srijedu, a Sloboda – Čelik u naredni utorak

Kup BiH: Polufinale Promo – Bosna u srijedu, a Sloboda – Čelik u naredni utorak – Prvi polufinalni meč Kupa “Mirza Delibašić” za košarkaše po sistemu “A”, između donjevakufskog Proma i sarajevske Bosne, igra se u srijedu, 20. januara, sa početkom u 17.00 sati. Drugi meč polufinala, u kojem će tuzlanska Sloboda ugostiti zenički Čelik, igrat će se u naredni utorak, 26. januara, sa početkom 19.00 sati.

-Poznato je da će domaćin finalnog meča biti pobjednik iz duela Promo – Bosna, ali, zbog zaostalih utakmica Prvenstva BiH, još nismo odredili tačan termin u kojem će biti igran finalni meč.

Izvjesno je da će to biti krajem januara ili početkom februara, jer se završni turnir, Final four (F4), igra od 12.-14. februara. Trofej brani Spars iz Sarajeva- napominje Nadir Koredžija, komesar Takmičenja Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine po sistemu A.

Naknadno će biti određen i domaćin završnog turnira Kupa “Mirza Delibašić”, na kojem će, osim prošlogodišnjeg osvajača Kupa, sarajevskog Sparsa, sudjelovati pobjednik takmičenja po sistemu A, zatim KS Republike Srpske i KS Herceg-Bosne.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem