Nogomet

Kuoadio još nije registrovan: Čelik bez najvećeg pojačanja i protiv Sarajeva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kuoadio još nije registrovan: Čelik bez najvećeg pojačanja i protiv Sarajeva – Nogometaši Čelika pripremaju se za derbi starih rivala na Bilinom Polju, kada će u nedjelju dočekati ekipu Sarajeva. Ovo će biti sigurno interesantan duel, kako na terenu tako i na tribinama. Očekuje se dobra atmosfera na tribinama, te borba za svaku loptu na terenu, jer obje ekipe su u 1.kolu Premijer lige zabilježile poraze.

Zeničani sa potpuno novim timom ulaze u novo prvenstvo, to su momci iz Zenice, koji su igrali po drugim i trećim rangovima u BiH ili Hrvatskoj, te igrači iz drugih gradova u BiH, koji nisu skupi, a koji su pretežno starosti do 25 godina. Cilj i ove sezone je opstanak u Premijer ligi, a za to će se boriti s ekipama poput Goška i Viteza.

Čelik 16 godina na Bilinom polju nije poražen od Sarajeva, a navijači crno-crveni nadaju se da će se tradicija nastaviti, ipak sigurno da će imati težak zadatak jer će utakmicu u nedjelju propustiti najveće pojačanje kluba. Germain Kuoadio tamnoputi ofanzivac još nije registrovan za Čelik jer nije stigao certifikat iz Češke, gdje je nastupao posljednjih pola sezone, a i pitanje je kada stigne certifikat na koji način će ovaj 24-godišnjak biti registrovan za Čelik, budući da su klubu još blokiran računi, nije potpisan reprogram duga i ne mogu se angažovati strani nogometaši i treneri.

Kao što smo pisali potrebne papire za nastup su dobili Vedad Jaganjac, Matej Marković i Bernad Imamović, koji će biti u konkurenciji za derbi protiv Sarajeva, dok vjerovatno ovo kolo preskaču i posljednje dvije prinove na Bilinom Polju, Elmin Hadžikadunić i Dino Ćemalović, koji su jučer potpisali za Zeničane. SportZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno