Ostali sportovi

Kumite na turniru u Bibinju kod Zadra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Karate klub “Kumite” Zenica je  u saradnji sa prijateljskim karate klubovima “Nico” i “Kyusho” iz Zenice te “Centar” iz Sarajeva, uspješno relalizovao još jedno putovanje. I ove godine su naši takmičari učestvovali na Međunarodnom karate turniru “Bibinje 2015” u Bibinju kod Zadra, Republika Hrvatska, na kojem je učestvovalo oko 120 takmičara iz 12 klubova iz Slovenije, Hrvatske i BiH. Tehnički organizator takmičenja je Karate klub “Petrina” iz Bibinja.

Takmičenje je organizovano na zavidnom nivou, a za domaćine možemo samo uputiti riječi hvale za odlično gostoprimstvo.

Karate klub “Kumite” je osvojio mnoštvo medalja na ovom turniru, a u ukupnom poretku smo zauzeli visoko prvo mjesto. Na osnovu ovog rezultata naš klub je osvojio pehar najuspješnijeg kluba ovog turnira.

Pored odličnih rezutata, naši karataši su svo slobodno vrijeme iskoristili na sunčanje i kupanje na prelijepim plažama Bibinja, obilaske znamenitosti grada Bibinja, Zadra i Splita. Još jednom smo opravdali prefiks “karate turističkog udruženja” kako nas u zadnje vrijeme zovu, te smo maksimalno koristili vrijeme na odmor, druženje i uživanje u blagodatima Jadranskog primorja.

Manji dio atmosfere sa ovog događaja pogledajte ovdje: https://www.facebook.com/zekumite/media_set?set=a.851045034963668.1073741860.100001745383160&type=3&uploaded=152

Uprava KK “Kumite” Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno