Ostali sportovi

Kumite: gostovanje u Švicarskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od četvrtka 28.05.2015.g. do ponedjeljka 01.06.2015.g., takmičari Karate kluba „Kumite“ su bili na putovanju u Švicarskoj gdje su učestvovali na Internacionalnom karate turniru „Basler open 2015“. Na ovom izuzetno jakom takmičenju je učestvovalo oko 250 takmičara koji su predstavljali 41 klub iz 14 država svijeta. Naš klub je putovao sa predstavnicima još dva bosanska Karate kluba, „Empi“ iz Maglaja i „Novi Travnik“ iz Novog Travnika. Odlično organizovani turnir sa nezapamćeno dobrim domaćinima, održao se prema WKF pravilima.

Karate klub „Kumite“ su predstavljala tri takmičara, Hamza Husaković, Imran Fetić i Naida Huseinspahić, koji su osvojili ukupno dvije medalje. Hamza Husaković je u disciplini Kate pojedinačno osvojio odlično treće mjesto, dok je Imran Fetić u sklopu Kumite tima zajedno sa takmičarima iz KK „Novi Travnik“, u direktnom finalu osvojio prvo mjesto. Naša takmičarka Naida Huseinspahić je u veoma jakoj konkurenciji izgubila od mnogo iskusnije takmičarke iz Švicarske, zbog čega nije uspjela izboriti jedno od odličja.

Pored karate takmičenja naša ekipa je iskoristila priliku i uz druženje sa mnogobrojnim bosancima koji žive i rade u Švicaskoj, turistički posjetila gradove Frenkendorf, Basel i Zurich. Takođe smo imali čast da uveličamo druženje naše švicarske dijaspore koje je organizovalo KUD Basel-Bosna.

Želimo napomenuti da su donatori ovog putovanja za cijelu ekipu tri navedena kluba bili upravo bosanci koji sa svojim porodicama žive u nekom od gradova Švicarske. Koristimo priliku da se od zahvalimo Zečević Avdi i njegovoj supruzi Safeti, inače vlasnicima Hotela Wilden Mann u Frenkendorfu, koji su našoj djeci omogućili besplatan boravak u njihovom prelijepom hotelu, kao i ishranu sve ove dane našeg boravka u ovom hotelu. Za troškove prevoza na relaciji Travnik-Basel-Travnik pobrinuli su se naši prijatelji Tobijas Werlie, Sead Osmanbašić i Osman Ralić. Naš prijatelj Tobijas Werlie je krivac i za veoma ugodan obilazak znamenitosti grada Basela. Kako bi naš boravak i obilazak Zuricha bio što ugodniji, pobrinuo se naš veliki prijatelj Faik Čeliković i njegova supruga Sanela. Zaista su ovakve osobe rijetke u našim sportskim životima zbog čega im se još jenom od srca zahvaljujemo. 

Naša naredna destinacija je Jadransko more u Bibinju kod Zadra gdje će naš klub učestvovati na karate turniru te iskoristiti slobodno vrijeme kako bi otvorili sezonu kupanja.

Uprava KK „Kumite“ Zenica

kumitehhh



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno