Info

Kukić: Želimo dobru saradnju sa Agencijom za razvoj visokog obrazovanja BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Četvrta sjednica Skupštine Rektorske konferencije/zbora Bosne i Hercegovine (RK/ZBiH), pod predsjedavanjem Univerziteta u Zenici (UNZE), bit će održana u petak, 2. jula s početkom u 12.00 sati – najavio je u izjavi za Fenu rektor UNZE-a i predsjedavajući RK/ZBiH prof.dr. sc. Damir Kukić.

U sklopu sjednice, osim informacije rektora javnih univerziteta o realizaciji nastave u akademskoj 2020/2021. godini, novi direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH prof. dr. Enes Hašić prezentirat će i Informaciju o procesu institucionalne akreditacije i akreditacije studijskih programa.

– Jako nam je važno da imamo dobru saradnju sa Agencijom te da blagovremeno otklonimo sve eventualne probleme u procesu akreditacije studijskih programa i naših univerziteta. Da taj proces bude usklađen s ciljem da poboljšamo visoko obrazovanje u BiH te ga uskladimo s evropskim propisima – kaže rektor UNZE-a Kukić, koji će i posljednji put predsjedavati Skupštinom RK/ZBiH, jer će 11. jula dužnost rektora UNZE-a predati novom rektoru, prof. dr. Jusufu Durakoviću.

Jedna od tačaka te sjednice će biti i realizacija zaključaka sa prethodne sjednice, održane 20. maja, koji se odnose na izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak Federacije BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno