Info

KUCZ dobila od OSBiH dva šatora i 200 kreveta sa ćebadima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KUCZ dobila od OSBiH dva šatora i 200 kreveta sa ćebadima – Oružane snage Bosne i Hercegovine ustupile su Kantonalnoj upravi civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona na korištenje 200 kreveta, 200 ćebadi i dva šatora za potrebe proširenja kapaciteta ovog kantona u borbi protiv pandemije koronavirusa.

“Kreveti i ćebadi će biti ustupljeni Kantonalnoj bolnici Zenica za potrebe proširenja kapaciteta izolatorija u zgradi Stacionara te po potrebi opremanje dodatnih izolacijskih kapaciteta u Zenici. Jedan šator je već postavljen u krugu Infektivnog odjela KBZ-a, a drugi ispred Službe hitne pomoći u Zenici gdje će služiti kao punktovi za trijažu pacijenata”, rekao je Džavid Aličić, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite.

KUCZ je ranije postavila trijažne punktove u zdravstvenim ustanovama u sedam gradova i općina, kako bi se spriječio ulazak infekcije koronavirusa, a jedan šator za potrebe KBZ-a osigurao je Crveni križ Zeničko-dobojskog kantona.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno