Košarka

KS BiH: OKK Čelik u Premijer ligi!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KS BiH: OKK Čelik u Premijer ligi! – Nakon današnjeg sastanka upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine odlučeno je da ekipa OKK Čelik Zenica iduće sezone nastupa u najvišem rangu takmičenja.

Pandemija izazvana korona virusom napravila je velike probleme u bh.sportu, a tako i košarci, tako da su mnogi klubovi u veoma teškom položaju.

Ekipa Posušja je prošle sezone izborila ulazak u najviši rang takmičenja, međutim zbog nedostatka financijskih sredstava oni će odustati od Premijer lige, a svoje su mjesto ponudili OKK Čelik iz Zenice, a današnjom odlukom KS BiH taj prijedlog je i potvrđen.

Podsjetimo prošle sezone Čelik je završio iza sarajevske Bosne u A1 ligi, dok je dvije godine prije igrao finale play-offa za ulazak u Premijer ligu, ali su u tri utakmice poraženi od Gradine, te sezonu kasnije od ekipe Proma.

Sigurno da će povratak Čelika u najviši rang obradovati sve ljubitelje ovog sporta u Zenici, a Zenica će ipak iduće sezone imati premijerligaša u muškom kolektivnom sportu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno