Nogomet

Krupa na krilima Elvira Koljića bolja od Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krupa na krilima Elvira Koljića bolja od Čelika – Pobjeda Krupe na otvaranju nove sezone – Krupa je danas na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH na svom stadionu ugostila zenički Čelik i slavila rezultatom 3:1.  Već u petoj minuti radovali su se domaći navijači. Milanović ubacuje iz kornera, Makitan je najviši u skoku i nogometaš Krupe tako ulazi u historiju PL kao strijelac prvog pogotka u novoj sezoni. U 16. minuti sjajna prilika za domaće. Koljić šutira glavom nakon ubačaja Nikodijevića, međutim pogodio je prečku. Četiri minuta kasnije Koljić je bio precizniji te zatresao mrežu golmana Čelika Ratka Dujkovića.

Čelik se budi i tri minute kasnije preko Dedića dolazi do pogotka i smanjenja vodstva. Čelik je do kraja prvog poluvremena imao dobru priliku preko Grahovca, ali ostalo je 2:1 za Krupu. U drugom poluvremenu publika je gledala otvoren meč. Čelik je pokazao da se neće braniti, te u 69. minuti sjajnu šansu propušta Šišić. Njegov udarac zaustavila je prečka. U 71. minuti domaći ovjeravaju pobjedu. Drugi pogodak postiže nezaustavljivi Elvir Koljić. Do kraja bez uzbuđenja i Krupa je upisala prvu pobjedu, a Čelik prvi poraz.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

FK Krupa – NK Čelik 3:1

FK Krupa: Marković, Makitan, Koljić, Dujaković, Puzigaća, Marjanović, Nikodijević, Savić, Milanović, Maksimović, Nikolić.

NK Čelik: Dujković, Bevab, Dedić, Salčinović, Karamatić, Grahovac, Livaja, Jamak, Šišić, Nikolić, Adilović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno