Ljudi

Krstajić: sanjao sam da obučem dres Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dolazak Mladena Krstajića (41), nekadašnjeg igrača Partizana, Šalkea, Verdera, reprezentacije Srbije… u bijeljinski Radnik predstavlja veliko iznenađenje za sve ljubitelje fudbala na prostoru BiH. Posebno je čudno kada se zna da je Radnik na diobi posljednjeg mjesta Premijer lige i da mu u drugom dijelu sezone slijedi grčevita borba za opstanak u društvu najboljih klubova BiH.

Krstajić je rođen u Zenici, gdje je napravio i svoje prve fudbalske korake. Rado se sjeća vremena provedenog u Čeliku.

– Nadao sam se tada da ću igrati za Čelik, da ću biti prvotimac, ali to je bio samo san. Čelik je u to vrijeme bio zaista organiziran. Jake firme su stajale iza kluba, bio je stabilan drugoligaš i povremeno je ulazio u Prvu ligu – prisjeća se Krstajić. U Srbiju je došao zbog rata u Bosni i raspada Jugoslavije i prvo je igrao za Sentu, a potom je prešao u Kikindu, gdje su mu dobre igre donijele angažman u Partizanu. Poslije je igrao u Njemačkoj, nosio je dres Verdera i Šalkea. Krstajić je za reprezentaciju Srbije odigrao 59 mečeva i postigao dva gola. Lani je pratio Svjetsko prvenstvo u Brazilu i smatra da je Bosni i Hercegovini malo nedostajalo da se plasira u osminu finala.

– Bosna je oduvijek bila rasadnik kvalitetnih fudbalera tako da nijednog trenutka nije čudo što se reprezentacija plasirala na SP. Gledao sam utakmice iz Brazila i tvrdim da bi se BiH, da je priznat gol Edina Džeke u duelu s Nigerijom, sigurno plasirala u drugi krug – ističe Krstajić.

AVAZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno