Info

Krizni štab: Model pohađanja nastave u osnovnim i srednjim školama u nadležnosti kantona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva predložio je produženje epidemioloških mjera za narednih 14 dana.

Sedmodnevna incidenca na nivou Federacije je 19,5 slučajeva/100.000 stanovnika. Iako je zabilježen porast broja oboljelih u odnosu na prethodnu sedmicu, epidemiološka situacija je i dalje stabilna, procjenjuju u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH.

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva uveo je novu naredbu, prema kojoj će nadležna kantonalna ministarstva obrazovanja u saradnji s kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravstva i zavodima za javno zdravstvo kantona, spram epidemiološke situacije COVID-19, donijeti odluku o modelu i početku pohađanja nastave u novoj školskoj 2021./2022. godini za osnovno i srednje obrazovanje.

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH će u narednih 15 dana pripremiti prijedlog provođenja mjera u slučaju povećanja incidence, broja hospitalizacija i smrtnih slučajeva.

Krizni štab FMZ insistira na provođenju svih naredbi, a posebno onih koje se odnose na organizaciju vakcinacije, otvaranje punktova za masovnu vakcinaciju i formiranje mobilnih timova.

Prijedlog mjera proslijeđen je Vladi Federacije BiH na usvajanje, navodi se u saopćenju Federalnog ministarstvo zdravstva.

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno