Info

Krizni štab FBiH bi trebao predložiti značajnije ublažavanje mjera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva trebalo bi, na sjednici zakazanoj za utorak, da razmatra značajnije ublažavanje epidemioloških mjera koje su na snazi zbog pandemije koronavirusa.

Mjere bi se trebale odnositi na skraćenje perioda izolacije pod određenim uslovima, relaksaciju pojedinih mjera za vakcinisane, povećanje broja osoba u zatvorenim prostorijama i druge mjere koje su u proteklom periodu bile postrožene uslijed povećanja broja zaraženih.

Prijedlog Kriznog štaba potvrđuje Federalna vlada, a epidemiološka situacija bit će i dalje praćena u kontinuitetu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH (ZZJZ FBiH), u FBiH u posljednja 24 sata registrirano je 297 slučajeva covid-19, a prijavljeno je 16 smrtnih ishoda.

U Federaciji BiH dosad su testirana ukupno 1.197.694 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 243.764 osobe. S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 8.573.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno