Sudske klupe

Krimolovci u martu: Zaprimljeno 328 poziva i 12 korisnih informacija

Krimolovci u martu: Zaprimljeno 328 poziva i 12 korisnih informacija – Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u decembru 2017. godine registrovali su 328 poziva na telefonskoj liniji “Krimolovci”.

U navedenom periodu od građana zaprimljeno je 12 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja, saopćili su iz SIPA-e.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno je 75 prijava, od čega 12 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na ostala krivična djela i krivična djela u vezi sa zloupotrebom službenog položaja.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem “Krimolovaca” i elektronskog obrasca, 24 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po tri je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je sedam povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem “Krimolovaca” ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 57 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci” – 080 020 505.

radiosarajevo.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem