Sudske klupe

“Krimolovci” u martu zaprimili 326 poziva od kojih je 71 sa korisnim informacijama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u martu 2024. godine registrovali ukupno 326 poziva, od kojih je 71 poziv sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko – obavještajnih izvještaja.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, putem telefonske linije “Krimolovci”, zaprimljeno je ukupno 225 poziva, od kojih je devet poziva bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Istaknuto je i da je putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e, zaprimljena je 101 prijava, od čega je 39 prijava bilo sa korisnim informacijama.

“U martu su pristigle 22 povratne informacije po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela”, saopćeno je.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 42 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci” – 080 020 505.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno