Sudske klupe

Krimolovci: u januaru 457 poziva

U januaru 457 poziva
U januaru 457 poziva
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krimolovci: u januaru 457 poziva- Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ u januaru je registrovala 457 poziva na telefonskoj liniji “Krimolovci”, od čega je od građana dobijena 31 korisna informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima.
Na osnovu tih informacija sačinjeno je isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja, saopšteno je iz Sipe.

Putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno je 38 prijava, od čega 11 korisnih informacija na osnovu kojih su sačinjeni kriminalističko-obavještajni izvještaji.

Najveći broj informacija odnosio se na zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, privredni kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem “Krimolovaca” i elektronskog obrasca, 42 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po 13 je postupala i Sipa.

Tokom januara stiglo je 20 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem “Krimolovaca” ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Postupanje po tim informacijama rezultiralo je podnošenjem nadležnom tužilaštvu dva izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima, ističe se u saopštenju.

Policijski službenici Sipe dali su i 157 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci” – 080 020 505.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno