Zločini

Krimolovci: u decembru 33 korisne informacije

U decembru 33 korisne informacije
U decembru 33 korisne informacije
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krimolovci: u decembru 33 korisne informacije- Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u decembru 2015. godine registrirali su 336 poziva na telefonskoj liniji “Krimolovci”.
U navedenom periodu od građana su zaprimljene 33 korisne informacije o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Osim navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno je 48 prijava, od čega 15 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isti broj kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, privredni kriminal i neovlašteni promet oružjem.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem “Krimolovaca” i elektronskog obrasca, 38 je proslijeđeno na daljnje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po 11 je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 25 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa, u pogledu ranije dostavljenim informacijama zaprimljenih putem “Krimolovaca” ili elektronskog obrasca. Na osnovu ovoga, utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnom tužilaštvu dva izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima.

Također, policijski službenici SIPA-e dali su 153 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci”, saopćeno je iz SIPA-e.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno