Biznis

Krenuo izvoz Tuzlanske soli u Katar: So iz BiH dio ramazanske ponude

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krenuo izvoz Tuzlanske soli u Katar: So iz BiH dio ramazanske ponude  – Jedan od najpoznatijih regionalnih brendova Tuzlanska so uspješno je plasirana na tržište Katara. Izvoz je realiziran pod vlastitim brendom u prepoznatljivom pakovanju sa adaptacijama specijalno rađenim za tržište Katara na arapskom i engleskom jeziku, a do kraja godine svakog mjeseca je planiran kontejnerski izvoz većih količina, navodi se u saopćenju za javnost kompanije Solana d.d. Tuzla.

“Saradnja je ostvarena sa jednim od najstarijih katarskih maloprodajnih lanaca FFC Family Food Center, čiji generalni direktor Mohamed Gamal Moustafa ističe da se odlučio za uvoz Tuzlanske soli nakon istraživanja tržišta u Bosni i Hercegovini, uvjerivši se u kvalitet i odličnu tržišnu poziciju tuzlanskog brenda”, izjavio je Vedad Halilović direktor izvoza u Direkciji za prodaju AS Holdinga.

Nakon toga uslijedile su pripreme i provedba komplikovanih procedura certificaranja i drugih obaveza koje zahtijeva država Katar. Rezultat svih napora je da se Tuzlanska so sada prodaje u oko 80 trgovina, te da je dio ramazanske ponude posebno priređene za tamošnje potrošače. Uskoro se očekuje plasman na cijelom tržištu ove zaljevske zemlje.

Solana d.d. Tuzla je jedna od najstarijih kompanija u Bosni i Hercegovini i naša najstarija prehrambena industrija. Proces proizvodnje soli se odvija po principu tzv. “zatvorenog kruga”, čime je postignuta apsolutna zaštita od mogućih vanjskih uticaja i onečišćenja. So se eksploatira iz izvora slane vode koji se posebnim slanovodom doprema  direktno u fabriku, prerađuje i pakuje bez dodira ljudske ruke ili drugih vanjskih uticaja. Sa idelanim omjerom zdravih sastojaka, Tuzlanska so se nalazi u mnogim proizvodima domaćim i inozemnim, a njen najpoznatiji brend je pakovanje 1 kg. kao neizostavni dio svakog domaćinstva u Bosni i Hercegovini sa kojom je Solana neprikosnoveni lider na domaćem tržištu. Osim Tuzlanske soli tu su još i Dijetalna so, Tabletirana so, Nitritna so, kao i Industrijska varena nejodirana so, zatim, Do – do začini, i Destilovana voda.

Solana posluje u skladu sa integrisanim sistemom upravljanja. Implementirani standardi kvalitete ISO 9001:2015, ISO 22000:2005, HACCP, Kosher i Halal, jasno definišu sljedivost u proizvodnji soli.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno