Info

Kraj toplotnog talasa, temperatura niža do 15 stepeni

Kraj toplotnog talasa – Od visokih temperatura možemo odahnuti. Prema prognozama iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH za vikend najavljuje se kratkotrajno zahlađenje i niže temperature.

Vremenske prilike koje su iza nas ogledale su se ekstremno visokim temperaturama. U toku ovog mjeseca temperature su dosezale preko 40 stepeni.

U narednom periodu nas očekuje nestabilniji vremenski period. Visokim temperaturama došao je kraj, barem na kratko. Prema prognozama, vrijeme narednih nekoliko dana biće nestabilno. Temperature niže 15- ak stepeni.

“Temperature koje nas očekuju u narednom periodu biće dosta niže u odnosu na proteklih 15 dana, pa tako se već za dane vikenda očekuje 10-ak stepeni niže, a krajem naredne sedmice temperature niže od 10 do 15 stepeni nego što smo bili svjedoci proteklih dana”, otkrio je Bakir Krajinović, FHMZ

Sa paklenih +40, nagli pad temperatura različito utječe na zdravlje stanovnika. Evo kako ih građani podnose.

ANKETA:

– Meni odgovara kad god je toplo pa hladno, a kad je hladno pa toplo to mi ne odgovara.

– Kako ono kažu, izdr’žo je Mujo i gore.

– Čovjek mi ima problema sa bronhitisom pa teško podnosimo.

Iz hitne medicinske pomoći, sa nižim temperaturama očekuju manji broj intervencija. Bez obzira na pad temperatura građanima savjetuju da i dalje unose više tečnosti, posebno vode te laganiju ishranu.

Izvor: N1

 
loading...