Zločini

Krađe u Banlozima i Crkvicama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krađe u Banlozima i Crkvicama  – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

U  mjestu Banlozi, izvršena je teška krađa oko 40 metara optičkog kabla, vlasništvo firme „BH Telecom“. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo Z.M., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

U mjestu Donja Bočinja, u područnoj školi, od strane nepoznatog lica izvršeno je oštećenje kotlovnice. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Olovo

U mjestu Prgoševo, od strane istražitelja Policijske stanice Olovo izvršen je uviđaj povodom akta Civilne zaštite općine Olovo u kojem je navedeno da je u periodu od 26.05. do 31.05.2016. godine, u navedenom mjestu, od strane nepoznatog lica, izvršeno uklanjanje znakova sa upozorenjem na opasnost od mina.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Na magistralnom putu M-17, u mjestu Želeća, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „Fiat“, registarskih oznaka O32-E-958, kojim je upravljao M.D. iz Teslića. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno