Zločini

Krađe: Gundulićeva, Kamberovića polje, Crkvice…

Izvršena krađa
Izvršena krađa
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krađe: Gundulićeva, Kamberovića polje, Crkvice… Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (3) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

U ulici Ivana Gundulića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo G.S., kojom prilikom je iz istog otuđen laptop, te određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Na lokalitetu Kamberovića polje, od strane dva nepoznata lica izvršena je krađa mobilnog telefona, vlasništvo H.E. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, vlasništvo D.A. iz Zenice, kojom prilikom je iz vozila otuđen auto-kasetofon. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

 

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na regionalnom putu Kakanj-Brnjic, u mjestu Skretnica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali autobus marke „Mercedes“, registarskih oznaka T25-O-835, kojim je upravljao D.Z. iz Kaknja, i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka M38-O-808, kojim je upravljao R.S. iz Kaknja. Tom prilikom, saputnik u vozilu „VW-Golf“, P.M. je zadobio teške tjelesne povrede, dok su navedeni R.S. i suvozač R.Z. zadobili lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 20 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno