Zločini

Krađa u Crkvicama, požar u Golubinji

Požar u pilani Nansi
Požar u pilani Nansi
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krađa u Crkvicama, požar u Golubinji – Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u  jedanaest slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

 KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirano je šest krivičnih djela.

Zenica

Izvršena je teška krađa u stan vlasništvo B. A koji je lociran u ul Crkvice br 60 .NN lice ili  više njih je pomoču podesnog  predmeta polomilo bravu na ulaznim vratima i tako ušlo u unutrašnjosti gdje je izvršilo premetačinu i nije ništa otuđilo.Izvršen uviđaj od strane istražitelja OKP PU I.Službenici uniformisane policije sačinili službenu zabilješku.

Visoko

Dogodila se teška krađa u  BP” Petrol” u mjestu Čekrekčije. Tom prilikom  otudjeno je više   vrsta raznih cigareta i duhan pakovan po 250 grama u još neutvrđenoj količini.Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS Visoko.BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodile su se deset saobraćajnih nezgoda, u kojima je pričinjena materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Maglaj

Na magistralnom putu M-17 u mjestu Poljice, općina Maglaj saobraćaj se odvijao naizmjenično jednom saobraćajnom trakom. Na navedenoj dionici magistralnog puta M-17, saobraćajna patrola PS Maglaj vršila je regulisanje saobraćaja za vrijeme izvlačenja tmv. iz korita  rijeke Bosne koje je dana 30.06.2016. godine oko 18,10 sati u saobraćajnoj nezgodi i  sletjelo u korito rijeke Bosne.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKPLOZIJE

Zenica

U Nemili u ul. Patroitske lige došlo je do zapaljenja pmv.marke “Audi” reg. br. J25-M-868 vlasništvo I.N.Požar lokalizovan od strane VJ Zenica.Upoznat dežurni tužilac. Uviđaj izvršen od strane inspektora za protivpožarnu zaštitu i istražitelja OKP PU I.

Žepče

Uslužbene prostorije obratio se Z.M iz Žepča,te prijavio da je u mjestu Donja Golubinja, općina Žepče oko 12,05 sati došlo do požara u krugu pilane”Nansi”gdje je požar zahvatio dio krovne konstrukcije jedne od hala.Požar lokalizovan od strane VJ Žepče.Upoznat dežurni tužilac.Uviđaj izvršen od strane uviđaj izvršen od strane inspektora za protivpožarnu zaštitu i istražitelja PS Žepče.

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno