Zločini

Krađa, razbojništvo, sa drogom bježao od policije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krađa, razbojništvo, sa drogom bježao od policije – Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (5), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

U ulici Fra Grge Martića, od strane nepoznatog lica izvršeno je razbojništvo nad licem Lj.A. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila laketjelesne povrede, te je od iste otuđena torba u kojoj su se nalazile lične stvari i novac. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su izvršili uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

U ulici Jalimamov put, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo R.P., iz kojeg je tom prilikom otuđena neutvrđena količina zlatnog nakita i mobitel. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo R.D., iz kojeg je otuđen televizor i mobitel. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na regionalnom putu Zenica – Kakanj u mjestu Bilješevo, službenici uniformisane policije su zaustavili putničko motorno vozilo marke „Peugeot“, registarskih oznaka K46-T-514, koje je prethodno na području Zenice izazvalo saobraćajnu nezgodu, kojom prilikom je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede. Prilikom zaustavljanja, vozač B.D. iz Zenice je iz vozila odbacio praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“. Navedeno lice je od strane policijskih službenika lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno