Info

KPS Baton: jednodnevna edukativna ekskurzija u herojski Teočak

KPS Baton: jednodnevna edukativna ekskurzija u herojski Teočak – Udruženje građana Klub paraolimpijskih sportova „Baton“ Zenica organizuje jednodnevnu edukativnu ekskurziju u herojski: Teočak.

U sklopu ekskurzije biće organizovana biće organizovana posjeta mezaru brigadnog generala Hajre Mešića- kapetana Hajre,   dobitniku Zlatnog ljiljana i Zlatne policijske  značke. posthumno odlikovanog ordenom heroja oslobodilačkog rata Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Takođe, planirana je posjeta šehitlucima Teočaka na Snježnici i Krstacu, te posjeta Fethiji dzamiji u Starom Teočaku sagrađenoj davne 1548. godine,

Posjetiti ćemo i srednjovjekovnu tvrđavu Teočak koja se prvi puta spominje 1432. godine, kao i šehidsko turbe na rijeci Tavni u Starom Teočaku, a za učesnike ove ekskurzije na vidikovcu Bilalići održati će se čas historije eodbrane Teočaka,

U povratku planirana je posjeta memorijalnom centru zarobljenih i nestalih lica općine Zvornik koji se nalazi u Gornjoj Kalesiji.

Sve informacije oko  cijene i prijave na putovanje mogu se dobiti na tel. broj 061-72-62-52.

KPS Baton

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem