Ljudi

Kozlić se vratio u BiH nakon isteka ugovora u Indiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kozlić se vratio u BiH nakon isteka ugovora u Indiji- U dalekoj Indiji završeno je nogometno prvenstvo za ovu sezonu. Prvi trener s ovih prostora koji je radio u ovoj zemlji, Admir Kozlić vratio se u BiH nakon što mu je istekao ugovor i sada je slobodan u izboru nove sredine.

Ovaj Zeničanin krajem septembra prošle godine raskinuo je ugovor s FK Sarajevo, gdje je bio angažovan kao Team manager, te potpisao ugovor sa FC Chennaiyin do kraja sezone. Za ovaj klub inače nastupao je i bivši igrač Željezničara, stoper Enes Sipović.

Interesantno da je Kozlić u Indiji bio asistent Mađaru s njemačkim pasošem Csaba Laszlu, koji je u sezoni 2016/2017 radio u ekipi Dunajske Strede u kojoj je Kozlić ostavio dubok trag s još jednim njemačkim trenerom Peterom Hyballom, osvajanjem drugog mjesta po prvi put u historiji kluba u sezoni 2018/19. Očito da je svojim radom u Dunajskoj Stredi ostavio dobar utisak, te ga je Csaba Laszlo uvrstio u svoj stručni štab za Indiju.

Kozlić inače posjeduje UEFA A licencu, a pored toga je magistrirao i doktorirao na Univerzitet u Grazu u oblasti videoanalize nogometnih utakmica.

Radio je do sada u različitim ulogama kao videoanalitičar, kondicioni trener i pomoćni trener u Kapfenbergu, Sturmu iz Graca, U21 reprezentaciji Austrije, Olimpiku, Čeliku, Dunajskoj Stredi, te u FK Sarajevu kao Team manager.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno