Info

Kozlić i Huskić razgovarali o zajedničkim ulaganjima u školsku infrastrukturu u Tešnju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kozlić i Huskić razgovarali o zajedničkim ulaganjima u školsku infrastrukturu u Tešnju – Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić, sa saradnicima, posjetio je Općinu Tešanj gdje je sa općinskim načelnikom Suadom Huskićem razgovarao o zajedničkom ulaganju u školsku infrastrukturu na području ove općine.

– Razgovarali smo o nastavku projekata u 2021. godini, prije svega o nastavku radova na izgradnji novog objekta škole “9. septembar” u Medakovu. Čeka se usvajanje budžeta ZDK, kako bi se ugovorila II faza radova. Osim toga, ove godine je planiran i projekat utopljavanja OŠ “1. mart” u Jelahu, a ministra Kozlića sam informisao i o projektu dogradnje dvije učionice u ovoj školi – rekao je načelnik Huskić.

Vlada ZDK i Općina Tešanj finansirali su i nedavno završene radove na utopljavanju OŠ “Huso Hodžić” u Tešnju, a ovom prilikom razgovarano je i o opremanju prostorija ove škole za potrebe dodatnog obrazovanja u oblasti CNC tehnologija i robotike.

Ministar Kozlić pohvalio je agilnost administracije Općine Tešanj i načelnika Huskića, kao i posvećenost zajedničkim projektima čiji je cilj unapređenje uslova za izvođenje nastavnog procesa i boravak djece u školi.

– Prošle godine smo okončali projekat izgradnje četiri nove fiskulturne sale na području Tešnja. Nadam se da ćemo uspješno nastaviti saradnju i u ovoj godini – rekao je Kozlić.

Ministar Kozlić i načelnik Huskić nakon sastanka obišli su ove školske objekte, gdje su im predstavljeni planirani projekti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno