Zenica

Kozlić: Djeca iz kakanjskih sela ponovo pohađaju nastavu u OŠ ‘Arnauti’ Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Desetak djece iz kakanjskih sela Straposle, Slivanj i Hrastovac, koji od ponedjeljka nisu pohađali nastavu, danas su se vratili u školske klupe u Osnovnoj školi “Arnauti” Zenica – potvrdio je Feni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić.

Djeca iz tih sela protekla četiri dana nisu pohađala nastavu zbog nezadovoljstva mještana što su sredinom prošlog mjeseca ostali bez autobuskog prijevoza te odluke njihovih roditelja da ne šalju ni u školu svoju djecu.

– Direktor škole obavijestio me jutros da su se djeca vratila u školu. Ovog puta neće biti sankcija, ali nadamo se da se ovakva situacija više neće ponavljati te da djeca neće biti zloupotrebljavana za neke druge ciljeve- istakao je ministar Kozlić.

Ministarstvo je, napominje Kozlić, uprkos tome što su za pomenuta sela ukinute redovne autobuske linije iz pravca Zenice, osiguralo adekvatan autobuski prijevoz za svu djecu te osnovne škole. Resorno ministarstvo obrazovanja tog kantona, podsjeća Kozlić, na godišnjem nivou utroši oko pet miliona KM za prijevoz školske djece.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno