Rukomet

Kosovo-BiH na BHT-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kosovo-BiH na BHT-u – Srijeda, rukomet: Kosovo – BiH (19,15h) – Najbolji rukometaši Bosne i Hercegovine u srijedu nastavljaju kvalifikacije za SP „Francuska 2017“. U okviru 3. kola grupe 1 u Đakovici će ih dočekati reprezentacija Kosova.

Utakmicu, koja počinje u 19:15 sati će suditi Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek iz Hrvatske, a direktan TV prijenos je obezbijedila BHT 1.
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doputovala na Kosovo, gdje će sutra odigrati utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Francuska 2017”.

Nakon jučerašnjeg prijateljskog meča sa Crnom Gorom u Baru, u kojem su izabranici selektora Dragana Markovića poraženi rezultatom 26:30, bh. rukometaši su stigli u Đakovicu. Večeras će u ovom gradu odraditi i jedini trening pred susret sa debitantom u kvalifikacijama za međunarodna takmičenja.

Da ponovimo, susret Kosovo – Bosna i Hercegovina igra se sutra u Đakovici od 19,15 sati, uz direktan prijenos na BHT 1 za područje Bosne i Hercegovine.

Istog dana u grupi 1 sastaju se i Litvanija – Slovačka. Nakon dva odigrana kola, Litvanija i Bosna i Hercegovina su prve na tabeli grupe sa po tri boda. Slijedi Slovačka sa dva, dok je Kosovo bez bodova.

Izabranici Dragana Marković u nastavku kvalifikacija 9. januara ponovo igraju protiv Kosova, 13. januara gostuju u Slovačkoj, a četiri dana kasnije u Tuzli dočekuju Litvaniju.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno