Košarka

Košarkaški šampionat u BiH kreće 17. oktobra?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Takmičenje u košarkaškoj Ligi BiH trebalo bi da počne 17. oktobra, a konačnu potvrdu daće upravni odbor KS, koji bi trebalo da se sastane iduće sedmice.

Planirano je da liga i ove godine broji 12 klubova, dok bi i ostale propozicije takmičenja trebalo da ostanu iste. To znači da će se nakon 22 odigrana kola igrati Liga 6 za šampiona BiH, u kojoj bi trebalo da nastupi prvih pet ekipa sa tabele, kojima bi se pridružio jedini predstavnik BiH u Jadranskoj ligi, Igokea. Klubovi koji bi trebalo da zaigraju u Ligi 12 BiH su: Mladost (Mrkonjić Grad), Radnik (Bijeljina), Leotar (Trebinje), Varda HE (Višegrad), Građanski (Bijeljina), Zrinjski (Mostar), Široki (Široki Brijeg), Čelik (Zenica), Sloboda (Tuzla), Kakanj, Spars (Sarajevo), Student (Mostar). Očekuje se da pravilo “zaštićenog godišta” važi samo u regularnom dijelu takmičenja i da se ne primjenjuje u Ligi 6.

Situacija u ženskoj konkurenciji komplikovanija je nego u muškoj i ne zna se koliko ekipa će nastupiti u elitnom društvu.

– Situacija u košarci je teška. Dok muški klubovi nekako krpe kraj sa krajem, situacija kod žena je drastično loša. Ne znamo koliko klubova će se uopšte prijaviti i upravni odbor će tek donijeti odluku i krajnji termin za prijave. Pošto će tih ekipa biti manje nego u muškoj konkurenciji, one će kasnije početi takmičenje, najvjerovatnije u novembru – izjavio je generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno