Košarka

Košarkašice Čelika u finalu Kupa BiH, Orlovi zaleđeni na – 44

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice Čelika u finalu Kupa BiH, Orlovi zaleđeni na – 44 – Pobjedom u polufinalnoj utakmici protiv banjalučkih Orlova, košarkašice Čelika plasirale su se u finale Kupa BiH. Rezultat: KŽK Čelik – ŽKK Orlovi 82:38 (23:10), (22:5), (16:13), (21:10);

Najefikasnije kod Čelika: Aldijana Irškić 18, Anida Ćorović 17, Sara Heljić 11, Nedžla Kovačević 10 poena. Kod Orlova M.Rađenović je postigla 15 poena. Finale je na rasporedu sutra, nedjelja u 17 sati.

 Protivnik Čeliku u finalu bit će ekipa Play offa koja je u drugom polufinalnom ogledu savladala Livno sa 97:61.

Na ovaj način Zeničanke će braniti trofej osvojen prošle sezone i to treći u nizu, a peti ukupno.

Finalni meč Kupa igra se u nedjelju od 17 sati uz direktan prijenos na BHT1, a iz Čelika pozivaju sve simpatizere košarke da bez obzira na tv prijenos dođu u što većem broju na utakmicu i podrže ekipu Čelika u odbrani Kupa. 

Iako je ekipa Čelika u ovoj sezoni značajno podmlađena, već ostvaruju izuzetno dobre rezultate kako u BH prvenstvu, tako i u Kupu. Zbog toga su ove djevojke zaslužile podršku svih onih koji mogu doći u Sarajevo na utakmicu.

E.Imamović/N.Glibo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno