PERO Zenica
Košarka

Košarkašice Čelika sutra dočekuju Jedinstvo

U okviru 8. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine košarkašice Čelika ugostit će ekipu Tuzlanskog Jedinstva. Utakmica će biti odigrana u srijedu, 11.januara u Areni sa početkom u 17 sati. Iako je ovo kolo na rasporedu sljedećeg vikenda, zbog zauzetosti dvorane, Čelik i Jedinstvo će svoj meč odigrati sutra. S obzirom na cjelokupnu situaciju koja vlada u Zenici, pripreme košarkašica Čelika za ovaj meč su u dobroj mjeri otežane.

– Imamo poteškoća sa pripremom za ovaj susret, a pomjeranje meča nam je dodatno smanjilo prostor za pripremu. Pored toga, zbog vremenskih prilika koje vladaju imamo dosta poteškoća i sa bolešću igračica, ali šta je tu je, susret se mora igrati. Mi ćemo, bar one igračice koje su zdrave, dati sve od sebe da odigramo što bolje i da pružimo što bolji otpor ekipi Jedinstva. Oni su sigurno u ovom trenutku blagi favoriti, ali mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da odigramo što kvalitetnije, što bolje i da upišemo još jednu pobjedu – kaže šef stručnog štaba Čelika Slobodan Kecman.
Zbog nestanka grijanja bilo je neizvjesno da li će se ovaj meč igrati u ovom terminu ili će biti prolongiran, ali s obzirom da se grijanje u Zenici normalizovalo, odlučeno je da se susret ipak igra u srijedu, 11.januara u 17 sati.

Ulaz za sve posjetioce je slobodan, a iz Čelika su pozvali sve vjerne navijače da i u ovoj utakmici daju podršku najuspješnijem zeničkom klubu.

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...