Košarka

Košarkašice Čelika ove subote domaćini ekipi ŽKK Mladi Krajišnik, nadaju se pobjedi protiv starog rivala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru četvrtog kola bh. košarkaške lige za žene, sezona 2022/20232, ove subote, 19.11. 2022.godine, košarkašice KŽK Čelik BH Telekom su domaćini ekipi, starom rivalu, ŽKK Mladi Krajišnik iz Banja Luke.

Utakmica se igra u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici od 17,30 sati, subota.

Tim povodom danas je u press centru Arene održana press konferencija KŽK Čelik BH Telekom (BHT),

na kojoj su se prisutnim obratili Armel Mujaković, trener i Amna Isaković, košarkašica KŽK Čelik BHT. Moderator je bila Almina Ćehajić.

U trećem kolu prvenstva zenički tim je bio slobodan, a u protekle dvije odigrane utakmice imaju omjer od jedne gostujuće pobjede i jednog domaćeg poraza, dok je Mladi Krajišnik na omjeru 2/1.

Trener Mujaković, na početku obraćanja, ističe da je Mladi Krajišnik veoma mlada i poletna ekipa, koju vodi trener Drago Karalić.

– Vidjeli smo koje su njihove glavne igračice, a to su Jana Guska, Anđela Slijepčević i kapiten Milica Simić. Pokušat ćemo da zatvorimo njihove glavne igračice, mada unutar ekipe imamo problema – Džejlana Indžić ima povredu koljena, Adna Omerdić je operisala zub, ali se nadam se da će biti spremna za utakmicu. Mi, ipak, ne tražimo nikakav alibi, spremamo se i pokušaćemo da ostvarimo pobjedu -, izjavio je Mujaković.

Zenički tim je prošlu sezonu igrao bez Amne Isaković, koja je bila povrijeđena, ali je za ovu sezonu u timu.

-Ekipa jako dobro radi, svakodnevno napredujemo. Nadamo se da ćemo pokazati svoju dobru volju da ostvarimo dobar rezultat i da nam se neće ponoviti prošla utakmica u Areni, odnosno da ćemo malo jače igrati. Nikoga ne podcjenjujemo, izlazimo na teren boriti se, dati sve od sebe i da se predstavimo u što boljem svjetlu, te da slavimo u subotu -, kazala je na današnjem pressu Amna Isaković.

Na kraju pressa, upitan o šansama Čelika u tekućem prvenstvu, trener Mujaković kaže kako ove sezone nemaju poseban rezultatski imperativ, da je cilj razvijati mlade igračice, ali da se nada kako će se uključiti u borbu među prve četiri ekipe. Među tri favorita za prva tri mjesta predviđa ekipe Orlovi, RMU Banovići i Lavovi.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno