Košarka

Košarkašice Čelika, konačno, sutra igraju zaostalu utakmicu iz četvrtog kola protiv Jedinstva Dženex u Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice Čelika, konačno, sutra igraju zaostalu utakmicu iz četvrtog kola protiv Jedinstva Dženex u Tuzli – Nakon odličnog starta sa tri pobjede u tekućem prvenstvu BiH za košarkašice, zenički KŽK Čelik od sutra ponovo nastavlja sa utakmicama. U prva tri kola ostvarene su dvije domaće pobjede, protiv ekipe „Leotar 03“ 72:60 i Jumper Zenica 72:53, te vrijedna gostujuća pobjeda u Banjoj Luci protiv Mladog Krajišnika 65:60.

Nakon pauze od gotovo 25 dana, zbog zdravstvenih problema u ekipi, košarkašice Čelika sutra, 13.11.2020.godine, treba da igraju odgođenu utakmicu iz 4.kola i to protiv Jedinstva Dženex u Tuzli sa početkom u 14 sati prema nominaciji iz KSBiH.

-Zdravstveni problemi u ekipi su započeli nakon 3.kola, 17.10.2020. i utakmice protiv zeničkog Jumpera, a problemi sa koronavirusom su bili kod sedam djevočica, a nešto kasnije i ja sam bila pozitivna na koronavirus sa blažim simptomima -, kazala je za Zenicainfo Aida Kalušić, trener u KŽK Čelik. Počeli smo raditi prošlu sedmicu, a pridružila nam se i Nedžla Kovačević. Mogu reći da je korona narušila kontinuitet dobrog i kvalitetnog rada i nadam se da ćemo sve ovo prevladati i nastaviti raditi. Već u petak, 13. novembra, u Tuzli igramo utakmicu sa Jedinstvom, koju nadoknađujemo. Sljedeće sedmice imamo dvije domaće utakmice protiv Konjica (5.kolo)  i RMU Banovića (7.kolo) i nadam se da ćemo pobjedom u Tuzli vratiti motivaciju i dobar ritam koji smo imali prije pandemije. U 6.kolu ekipa Čelika je bila slobodna.

Trenutna situacija u našoj zemlji s pandemijom koronavirusa nije nimalo povoljna i tekuće bh. prvenstvo će biti neizvjesno, zdravlje sportista je i dalje u prvom planu i povodom toga trenerica Aida kaže:

-Općenito mislim da ove sezone rezultat ne bi trebao biti na prvom mjestu, a zdravlje svih djevojaka je važno i da bi se košarka trebala vratiti na razinu koju smo imali prošle godine.

Prema najavama iz stručnog štaba, za sutrašnju utakmicu u Tuzli ekipa Čelika će biti kompletna i vjeruju u pobjedu sa kojom bi ostali pri vrhu tabele.

Zaostala utakmica 4.kola lige BiH za žene igra se u petak 13.11.2020.godine u 14:00, SKPC „Mejdan“ Tuzla, gdje ŽKK Jedinstvo Dženex dočekuju ekipu ŽKK “Čelik Subor” Zenica.

Zbog situacije nastale pandemijom virusa Covid-19 utakmica će se igrati bez publike.

E.Imamović

Foto ŽKK Jedinstvo Dženex

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno