Košarka

Košarkašice Čelika druge na međunarodnom turniru u Zagrebu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice Čelika zauzele su drugo mjesto na međunarodnom turniru u Zagrebu. U finalnoj utakmici od Čelika je bila bolja ekipa domaćina, Medvešćaka rezultatom 73:44. U polufinalu ekipa Čelika je savladala Ragusu sa 68:62. Ovaj turnir je poslužio stručnom štabu da provjere koliko su trenutno igračice spremne za ono što ih očekuje u narednoj sezoni. Već narednog vikenda u Zenici je na programu 7.međunarodni memorijalni turnir „Amna Fazlić“. Pored domaće ekipe nastupit će Medvešćak Zagreb, Ragusa Dubrovnik i beogradska Crvena Zvezda.

– Turnir u Zagrebu nam je dobro doašo da vidimo koliko smo u ovom trenutku spremni i koliko možemo. Zadovoljan sam onim što su djevojke pokazale, mada sa ovom mladom ekipom evidentno je da će nam trebati još jako puno rada i strpljenja. Ono što raduje je činjenica da djevojke stvarno pokazuju veliku želju i volju i nadam se da ćemo napraviti dobar posao – kazao je šef stručnog štaba Čelika Slobodan Kecman.

Polufinalne utakmice na turniru „Amna Fazlić“ na rasporedu su u subotu od 17, odnosno 19 sati, dok su utakmice za plasman od nedjelju od 14 i 16 sati. Istog dana od 10 sati održat će se festival dječije košarke, a nastupit će Željezničar, Busovača, BH Start Zenica i Start iz Fojnice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno