Košarka

Košarkašice Čelika domaćini ekipi ŽKK Orlovi, žele nanijeti prvi poraz Banjalučankama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru osmog kola bh. košarkaške lige za žene, sezona 2022/20232, ove subote, 24.12. 2022.godine, košarkašice KŽK Čelik BH Telecom su domaćini, u debiju kola, ekipi ŽKK Orlovi iz Banja Luke.

Utakmica se igra u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici od 18,30 sati, subota.

Tim povodom danas je u press centru Arene održana press konferencija KŽK Čelik BH Telecom (BHT),

na kojoj su se prisutnim obratili Senaida Tabić, predsjednica kluba, Armel Mujaković, šef struke i Zerina Kadić, mlada košarkašica KŽK Čelik BHT. Moderator je bio Arnel Kalušić, član UO kluba.

Inače, košarkaški ženski klub (KŽK) Čelik BH Telecom jedan je od najuspješnijih klubova u našoj zemlji. Višestruke su osvajačice prvenstva i Kupa BiH  i posljednjih godina su se posvetili razvoju mladih igračica, te domaćem kadru od kojih je, uglavnom, sastavljena i seniorska ekipa. U ovoj sezoni trenutno su na omjeru četiri pobjede i dva poraza u sedam odigranih kola, jedno kolo bile su slobodno, te se nalaze na petom mjestu tabele.

Predsjednica kluba, Senaida Tabić, je istakla da je iza njih uspješna godina, te se zahvalila svim prijateljima i sponzorima kluba.

-Zahvaljujem se medijima koji prate naš klub i stvarno su nam veliki vjetar u leđa i nadam se da će tako biti i u narednom periodu. Iza nas je 100-tinjak utakmica u 2022.godini u svim starosnim uzrastima, te da smo zaista klub koji je aktivan sa svim selekcijama. U proteklom periodu iznjedrili smo nekoliko košarkašica koje su došle i do reprezentacije, te dostojno prezentuju naš klub i pokazuju da smo na pravom putu i da radimo dobar posao. Nadam se da će naredna godina biti još uspješnija i da ćemo nastaviti našu uspješnu saradnju -, istakla je na današnjem pressu Tabić.

Šef stručnog štaba Armel Mujaković najavio je sutrašnji duel protiv veoma jake ekipe Orlova:

-Nakon pobjede u Tuzli protiv Jedinstva u prošlom kolu, nakon produžetka od pet minuita, i igre kojom nismo zadovoljni, mislimo da to može mnogo bolje. Sutra dočekujemo ekipu Orlova koja se nalazi na vrhu tabele. Ekipa Orlova je veoma kvalitetna, njihov glavni pokretač, odnosno mozak tima je Marina Ristić, te se nadamo da ćemo zaustaviti nju, kao i ostale košarkašice i slaviti pobjedu. Moramo biti bolji nego u Tuzli, smanjiti broj tehničkih grešaka, radili smo na tim nekim stvarima u ovoj sedmici, nadam se da će sutra to biti mnogo bolje. Pozvao bi navijače da nas podrže sutra u velikom broju ovu mladu ekipu i budu nam vjetar u leđa. Zadovoljni smo trenutnim rezultatima, ali imamo još nekih tehničkih grešaka, koje nastojimo ispraviti i vjerujemo da ova ekipa još ima prostora za napredak -, kazao je Mujaković.

Jedna od mlađih igračica, Zerina Kadić, pojačanje iz Konjica, veoma je bitna za igru Čelika i koja svoju igru iz utakmice u utakmicu podiže na veći nivo:

-Dobro sno se pripremili za sutrašnju utakmicu i ova mlada ekipa može pružiti dobar otpor Orlovima. Mislim da greške koje smo imali u prethodnim utakmicama, da ćemo sutra popraviti i da ćemo ostvariti dobar rezultat. Liga je veoma dobra i kvalitetna, ima dosta ekipa koje forsiraju mlade igračice i stvarno je liga za mlade igračice veoma dobra i za njihov napredak -, rekla je na pressu Kadić.

Na kraju pressa, predsjednica kluba je uručila zahvalnice i prigodne poklone predstavnicima medija, među kojima se našao i naš portal  ZENICABLOG, za njihovo praćenje i izvještavanje kada je u pitanju ovaj klub.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno