Košarka

Košarkašice BiH se okupile u Sarajevu uoči kvalifikacija za Eurobasket

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se okupila danas u Sarajevu uoči početka kvalifikacija za Eurobasket 2023. godine koji će se igrati u Sloveniji i Izraelu.

Na okupljanje u hotelu Courtyard by Marriott u Sarajevu je stiglo 15 košarkašica na koje selektor Goran Lojo računa u predstojećim mečevima protiv Belgije i Sjeverne Makedonije.

Na prozivci su se pojavile Jonquel Jones, Milica Deura, Anđela Delić, Nikolina Delić, Nikolina Džebo, Miljana Džombeta, Nikolina Babić, Matea Tavić, Dragana Domuzin, Sara Heljić, Jovana Marković, Nedžla Kovačević, Hanna Halilović, Anđela Gligić i Milina Mišeljić.

“Svih 15 pozvanih igračica su stigle zdrave su i spremne za izazove koji nas očekuju. U četvrtak igramo protiv Belgije, koja je trećeplasirana na proteklom Eurobasketu i šesta je ekipa po FIBA rankingu. Utakmica se igra u dvorani ‘Mirza Delibašić’, očekujem veliku podršku publike jer su ove djevojke nastupom na Evropskom prvenstvu to sigurno zaslužile. Nakon toga putujemo u Sjevernu Makedoniju, gdje u nedjelju igramo novi meč kvalifikacija”, istakao je selektor Goran Lojo koji ne može računati na povrijeđenu Maricu Gajić, te na Melisu Brčaninović koja ne želi više igrati dok je on selektor.

Prvu utakmicu kvalifikacija za Eeurobasket naša selekcija igrat će u četvrtak protiv Belgije u dvorani “Mirza Delibašić”, a tri dana kasnije će gostovati u Sjevernoj Makedoniji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno