Košarka

Košarkaši OKK Čelik od sutra na dvodnevnom turniru „Sabit Hadžić“ u Sarajevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaši OKK Čelik od sutra na dvodnevnom turniru „Sabit Hadžić“ u Sarajevu – Sve je spremno za Memorijalni turnir “Sabit Hadžić“, saopšteno je danas na press konferenciji u prostorijama KK Spars u Sarajevu, povodom održavanja trećeg Međunarodnog memorijalnog turnira “Sabit Hadžić”, koji će se održati u petak 18. i subotu 19. septembra u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici.

Direktor kluba Nermin Selimović je saopštio pojedinosti u vezi ovog turnira:

-Kao i prethodne dvije godine naš klub je organizator turnira Sabit Hadžić. Ova treća godina je specifična zbog niza drugih stvari. Pandemija koronavirusa utjecala je na ekipe koje će učestvovati. Mi smo imali u planu da to budu dvije ekipe učesnice u ABA 1. ligi, koje su zbog stanja sa zatvorenim granicama Hrvatske i Slovenije nisu mogle prisustvovati turniru. Pored toga i dalje mislim da smo napravili dobar posao, prije svega što se turnir nije otkazao i druga stvar ekipe koje učestvuju imaju sigurno jedan određeni kvalitet, a to su Sutjeska iz Nikšića koja je bivši učesnik ABA lige, a trenutno učesnik ABA 2 lige, ekipa tuzlanske Slobode koja je isto tako učesnik ABA 2 lige i povratnik u elitno društvo našeg prvenstva – ekipa Čelika iz Zenice. Imam potrebu da se zahvalim Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo koji je pokrovitelj turnira već treću godinu i zaista hvala im u ovim teškim vremenima, gdje su ipak uspjeli da pomognu i pokriju troškove organizacije turnira-, kazao je Selimović.

Kako je saopšteno na ovoj konferenciji za novinare, otvorenje memorijalnog turnira zakazano je za petak u 18:45 sati u dvorani Novo Sarajevo.

Prije toga, od 17.00 sati igrat će Sloboda i Sutjeska, dok će od 19.30 sati igrati Spars Realway i Čelik.

Utakmica za treće mjesto će biti odigrana dan kasnije od 14:30, dok je finale na rasporedu od 17:00 sati.

E.Imamović

Foto Klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno